Zametanie ciest v správe mesta

05.03.2013 Prievidza

Mestská spoločnosť Správa majetku mesta (ďalej len SMMP) začala strojové zametanie ciest a chodníkov už v týchto dňoch. Zametanie ulíc bude taktiež realizovať aj súkromná spoločnosť TEZAS a Slovenská správa ciest.

Správa majetku mesta bude na strojové zametanie chodníkov po zimných mesiacoch využívať svoju techniku ako aj techniku Slovenskej správy ciest (ďalej len SSC), práve táto spoločnosť zapožičia svoju techniku aj na čistenie ciest v správe mesta. SSC v týchto dňoch okrem toho zabezpečuje zametanie komunikácií v správe Trenčianskeho samosprávneho kraja a to konkrétne na Bojnickej ceste a Hviezdoslavovej ulici.

Zametanie komunikácií v správe mesta sa vykonáva po zimných mesiacoch, kedy je na cestách veľké množstvo štrku a prachu zo zimnej údržby. V minulých rokoch sa tieto práce začali vykonávať až v jarných mesiacoch koncom apríla. V tomto roku sme spustili jarné zametanie ciest v časovom predstihu už v polovici mesiaca február, teda ihneď ako nám to dovolili poveternostné podmienky. Mestská spoločnosť SMMP túto činnosť vykonáva intenzívne v dvoch pracovných zmenách 16 hodín denne.

V minulom roku sme do strojového čistenia ciest a chodníkov investovali sumu 55 832 eur
 

Vyberte región